PR re En tankarnas marknad för IT och lärande …

Postade följande inlägg som en kommentar på inlägget på KK-stiftelsens hemsida En tankarnas marknad för IT och lärande och eftersom Richard Gatarski alltid brukar bli sur på mig för jag inte bloggar om mina åsikter utan mailar honom och andra, så postar jag även nu kommentaren här…

Det behövs inte mer stöta och blöta … det behövs förändring nu … folk som kan detta behövs på lärarutbildningen och i kommuner …. … .. .

dessa bloggande tioåringar Catharina och Ellionore kan snart mer än du och jag om internet och webb2.0. Följ de gärna och se vad de ställer sig för frågor om sina sidor och vem som hjälper dem … …

Det du skriver om ovan finns i utomordentliga beskrivet av Stanfords juridik Professor Lawrence Lessig i föreläsningen

“Ungas Integritet på nätet – En guide för föräldrar, pedagoger och andra viktiga vuxna.”
För att inte tala om dom som utbildar nya pedagoger. Vad får studenterna på lärarhögskolorna egentligen med sig i bagaget när det handlar om hur de unga använder nätet, och vilka faror som finns? Vad finns det för positivt, och kanske framförallt, hur kan jag använda nätet för att kommunicera bättre med de unga? Jag skulle vilja säga att lärarhögskolorna är ganska dåligt förberedda för att ge sina studenter riktigt på fötterna i de här frågorna. Jag har därför bestämt att skicka ut ett ex till alla lärarhögskolor i Sverige, så kommer de i alla fall ha fått möjlighet att läsa boken.

Passa även på att titta på JMW:s sida samt deras kunds E.ONs fina sida, de har även en fin youtube kanal kanske en ide till alla skolor som har PRAO hur man kan integrera IT i undervisningen!

du kan kontakta mig på mailadressen ovan om du har lust att blöta och nöta …

Annonser

3 thoughts on “PR re En tankarnas marknad för IT och lärande …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s