Framtidens utbildning, vad är utbildning??

Fick en intressant kommentar från Daniel Nüüd på Mindpark idag, går in och läser hans blogg och hittar ett sjukt intressant inlägg om dagens utbildningssystem…

Så här i examensstund har jag börjat funderat på utbildningssystemet och hur det fortfarande är statiskt i en interaktiv era. Jag funderar på kurslitteraturen jag köpt men inte läst, alla de böcker jag har läst men som jag lika gärna kunnat leva utan eller ta del av på nätet. Hur kan utbildningen göras relevantare för mig?

detta får mig att funderar lite … ”Har länge sagt till mina vänner att jag älskar internet”, varför? jo för när jag gick på högstadiet och gymnaiset hängde jag och mina vänner på stadsbiblan i Lund och läste och läste, jag tappade totalt detta intresse under några år. Men intresset har kommit tillbaka nu när man blivit gubbe, och precis som Daniel skriver så finns ju hela världen öppen för dig om du vill, vill du inte ta del av det som finns stäng av bara, men på sekunder kan du ta del av nästan vad som helst inom vad som helst, fantastisk frihet … alla har idag tillgång till mer än stadsbiblan 24/7.

Hitta för några dagar sedan en en blogg som lägger upp dokumentärer och skriver kortfattade texter om dem samt länkar boktips inom samma genre. Detta fick mig att börja undra varför i helvete inte Wiki och youtube och amazon slår sina fetta plånböcker ihop och skapar youwikizon???

Jo och just det min blogg har idag slagit ett nytt besöksrekord … kulkul

Annonser

3 thoughts on “Framtidens utbildning, vad är utbildning??

  1. Upptäckte din blogg när jag surfade runt efter intressant skolmaterial, nytt lärande etc.

    En fråga du som arbetar som lärare och är intresserad av sociala medier. Var finns diskussionen/forum kring lärande i Sverige?

    Tänkte ställa en fråga kring vilka samarbeten/program som finns för svenska skolor låg/mellanstadiet med andra länder hittade etwinning, men finns det flera?

    Blir så trött när jag ser upplägget på Skolforum 2008 och ingen interaktivitet är kopplat till det. Visst var det säkert bra föredrag, men var kan vi titta på videocast, podcast och diskutera? Jämför med http://k12onlineconference.org/

    Hur fasen ska det bli världsklass när ledning tror att det bästa man kan göra är att skicka med en bilaga till DN och skriva världsklass?? Världskass passar bättre.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s