Tänk om Filip hade …

gått på en annan skola och haft Lars som lärare där Lars tillsammans med eleverna verkligen brinner för och jobbar med storytelling, drama och bloggen i Northeimdagböckerna:

Parallellt med gemensamma genomgångar, diskussioner och uppgifter utifrån bilder och filmer att arbeta med, läsning i såväl lärobok som andra texter kommer varje elev att få skapa en fiktiv identitet att använda sig av under arbetsområdets gång.

Då hade kanske aldrig Filip delat med sig av sin syn på skolan som har gör så generöst i kommentaren nedan:

Filip: Många lärare (inte alla) är oftast trångsynta och tänker inte i stora banor. Då kan man inte heller se likheter mellan marknadsföring och lärande… 
I sjuan till nian höll vi på med tråkig historia om gudar i det gamla antiken. I princip handlade våra svenska lektioner om detta. Istället för att läsa om gudar hade vi kunnat göra något mer vettigt….

En tanke på “Tänk om Filip hade …

  1. Vad trevligt att arbetet uppmärksammas. Det har varit ett väldigt spännande och roligt arbete med Northeimbloggen. Ska skriva en magisteruppsats om projektet under 2009. Det ska bli minst lika roligt att få analysera det också och se vad det gav och varför.

Lämna en kommentar