Blogcast och webb2.0 som sociala fenomen och ”Remix culture”

Så sistadagen avslutades med diverse filmer, klipp och videor som kan länkas och tittas på! det roligaste från idag är GummiBears som är ett youtubeklipp, med infogade bilder.

Mest intressant att titta nog klippet nedan om Podcast, två 11 åringar som efter en dags arbete med webb2.0 spontant börjat gör ett radioprogram eller snarare ett försök till en första Podcast.

Speciellt intressant då man i de två mycket intressanta bloggarna weconverse och skolmarknad kan följa vuxenvärldens diskussion om webb2.0. Då är det ledande personer som funderar mycket över webb2.0 och de som egentligen inte vet vad det innebär.  Är det kanske så att det vi ska satsa på att lägga pengar på lärarnas marknadsföringkompetens eller är det så att det behövs mycket fler markandsförare i skolan som vågar lära eleverna det vi verkligen vill att de ska kunna om 10 år?

En annan intressant sak med elevernas arbete, som man kanske inte direkt lägger märket till, är att de tar gamla klipp och redigerar om dessa till nya ungefär vad man inom musiken skulle kalla en remix eller sampling av orginalet. Vilket ledde till att jag hittade följande intressanta inlägg om ”Remix culture” vilket har startat tankar om ett nytt inlägg om ”Remix culture, Panchatantra och Lawrence Lessig” som kommer inom kort.

2 tankar om “Blogcast och webb2.0 som sociala fenomen och ”Remix culture”

  1. Ping: Tweens lever för “Free culture” och webb2.0 « Elever utforskar webb 2.0

Lämna en kommentar